Csomádi Pünkösdölő

Tisztelt Csomádiak!!

Az újság hátsó borítóján olvashatták, hogy a Csomádi Polgárokért Közhasznú Egyesület és a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat május 23-án Csomádi Pünkösdölő címmel rendezvényt szervez.

A rendezvény célja, hogy aznap mindenki jól érezze magát, szülők, gyerekek együtt versenyezzenek, szórakozzanak, próbára tegyék ügyességüket hagyományos népi játékokon.

Rendezvényünkre délelőtt 9 órától várunk mindenkit.
Aki szeretne a családjával együtt szórakozva versenyezni, azt kérjük, hogy csapatnév megadásával regisztráljon segítőinknél 9:30-ig! (nem feltétlenül kell kitalálni valamilyen egyedi fantázianevet, lehet csak a családnév is.) 3-5 főből álló csapatokat várunk bármilyen összetételben, minden korosztályból (5-99 éves korig).

Kb.: 10 órakor indítanánk a vetélkedőt, amely különböző ügyességi feladatokból áll.
Minden csapat kap egy regisztrációs lapot, amire az ún. „állomásokon” lévő játékmesterek ráírják a megszerzett pontszámokat. Minden játékot 3 fő játszik, de azt, hogy ki azt, a csapatok döntik el. Amikor a csapatok az összes feladatot elvégezték, összesítésre kerülnek a pontjaik, a legegyedibb névvel rendelkező értékes plusz pontokat is kap! A legjobban teljesítő csapat vándordíjat és ajándékot kap.
Persze aki nem csapatban érkezik, az a verseny után kipróbálhatja magát az ügyességi feladatokon.

Amíg a verseny összesítése folyik, addig megválasztásra kerül a Pünkösdi Király és Királylány. Ők koronát és ajándékot kapnak, illetve a Szüreti Mulatságon ők lesznek a kis bíró és kis bíróné, vagyis ők utaznak a hintón, természetesen ehhez népviseletbe is öltöztetjük majd őket. A választás a 7-12 éves gyerekek közül történik.

Pihenésképpen, mindenki vendégünk egy csomádi bográcsos gulyáslevesre.

Délután a népi játékoké a főszerep, mindenki részt vehet benne és kipróbálhatja a versenyen kívülieket is .

Uzsonnára sajtos-tejfölös lángost kínálunk, melyet frissen a helyszínen sütünk.

Ha valakinek bármilyen kérdése van, tegye fel nyugodtan a Csomádi Polgárokért facebook oldalán vagy hívjanak minket telefonon elérhetőségeinken, illetve a Szlovák Önkormányzat tagjai is állnak mindenki rendelkezésére. 

Szeretettel várjuk Önöket erre a játékos szombati rendezvényünkre!

nepi_meghivo