Fenyőfadíszítés a templomkertben!

December 22.- én szombaton a szerkesztőségünk néhány tagja és sok- sok lelkes gyerek megérkezett a templom elé, hogy 6. éve, immár hagyományosan felöltöztessük a Falu Karácsonyfáját.
A Tisztelendő úr bejuttatott minket a kertbe és a kis csapat lelkesen hozzá is látott a díszítéshez. A régi megmaradt díszeink nagyon sok szép újjal gazdagodtak. Hálás köszönet érte az óvodásoknak és iskolásoknak, akik közül sokan nem tudtak eljönni, de gondoltak ránk és előre elkészítették a díszeket, melyeket jó kívánságokkal egészítettek ki, majd el is küldték egy-egy társukkal.
Kedves Gyerekek, köszönjük szépen a munkátokat és a jó kívánságaitokat is!
Lelkes kis csapatunk átérezte az alkotás és az adás örömét. Alig több mint egy óra múlva, büszkén tekintettünk a „produkciónkra”. Boldogan és azzal jóleső érzéssel indultunk haza, hogy megint örömet szereztünk megannyi embernek, akik másnap a misére gyűlnek vagy csak az év sodró viharától, a Templomnál és ennél a szép fánál szelídülnek. A csillogó szemű gyerekek szerint nagyon szép lett a feldíszített fenyő, s bár nekik igazat adva, szerintük még rengeteg „szív” elférne rajta. A díszítés persze alkalmat adott egy kis beszélgetésre is, a hatalmas fáról, a karácsony misztikumáról, a családról. A fiúk persze élvezték, hogy közben futkározhattak és játszhattak is, miután a „férfimunkát” elvégezték. Kaptunk két nagyon szép csillagot is, amit utólag is nagyon köszönünk, és amelynek méltó helyet találtunk a Nagy Közös Karácsonyfán. Sajnos a kültéri izzót nem sikerült beüzemelni, amivel még pompásabbá tehettük volna gyönyörű fánkat, de ígérjük jövőre az is megoldásra kerül.
Reméljük, hogy aki látta Csomád Közös Karácsonyfáját, meglátta benne a gyermekek dolgos kezét, az őszinte, adni akaró szívét, angyali mosolyát és azt a reményt, hogy eljön majd az idő, amikor ezen a napon közösen álljuk körbe és egy hittel imádkozunk családunkért, falunkért és országunkért.
Köszönet mindenkinek, aki segített és, aki csak egy elismerő fejbiccentéssel, egy meleg tekintettel is azt üzente, „Köszönjük”.
A Csomádi Tükör
szerkesztősége