Rólunk

Kik vagyunk…

Köszöntjük Önöket!

Engedelmükkel röviden felvázolnánk miért is jött létre eme közösségi oldal.

Történt egyszer, hogy kicsiny falunkban kreatív és gondolkodó emberek egy kis csapata, felvetette annak gondolatát hogy miután Csomádnak nincs  az itteni közélettel foglalkozó újságja,hozzunk létre egy kis példányszámú helyi lapot.

Az ötlet meghallgatásra talált, és az itteni polgármester és a képviselő testület áldását adta rá. A feladat nagy volt,és a lap szerkesztésének legkisebb gyakorlata nélkül vágtunk bele az újságkészítésbe. A megállapodás értelmében az önkormányzat finanszírozta az anyagi részt,a szellemi részét pedig a szerkesztői csapat ellenszolgáltatás nélkül,társadalmi munkában végzi.Az újság Főszerkesztője kigondolta a koncepciót és az újság címét ami Csomádi Hírharang néven hamarosan kedvelt olvasmánya lett az itteni lakosoknak. Természetesen az itteni hatalom tevékenysége csak a cenzúra alkalmazásáig terjedt,azon túl csak az érdekelte hogy csak jót írjunk.Az újság 4 lapszámot ért meg a   helyi hatalom (Polgármester,Képviselő testület,Óvoda, Iskola vezetői) a 4.ujság megjelenése után már nem engedték megjelenni a lapot,ugyanis elég sok kritika érte őket munkájukkal és pazarló gazdálkodásukkal kapcsolatban.

Ezen felül feltárásra és közzétételre került a kis falvak jellemzője a szövevényes családi kapcsolatok és ezek haszonélvezői. Megvonták az anyagi támogatást és “elbocsájtották” a szerkesztőket. És mindez csak azért mert rájuk nézve nem mindig, csak és kizárólag jót írtunk.Ezután nem sokkal, helyi támogatók segítségével és összefogással a szerkesztők elindítottak egy másik újságot Csomádi Tükör néven. Ez a lap már független volt minden helyi hatalomtól,és cenzúrától.

Erre válasz lépésként az önkormányzat felélesztette a Csomádi Hírharangot negyedéves kiadásban.A szűkös gondolat világukra jellemzően még arra sem voltak képesek hogy más nevet találjanak ki hivatalos lapjuknak mondván hogy nem védettük le a nevet sehol, önző és kicsinyes módon eltulajdonították más szellemi teremtményét.

Visszatérve a Csomádi Tükörhöz immár több mint egy éve 24 oldalon,függetlenségre törekedve adja közzé a falu életét jelentősen befolyásoló eseményeket. Sokan ,sokféle formában igyekeztek munkánkat és lapunkat rossz színben feltüntetni,és az abban megjelent cikkeket hamisnak és valótlannak beállítani. Csakhogy az élet bebizonyította a Tükör létjogosultságát. Az egyre több olvasói levél és hozzászólás bizonyítja hogy szükséges az effajta vélemény nyilvánítás,és ha tetszik ha nem a lap kitűnően ellátja feladatát és senki nem kételkedhet létjogosultságában. Reményeink szerint,hamarosan e közösségi lapon is közzétesszük az újság teljes tartalmát.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve,várjuk észrevételeiket,véleményüket.

Szerkesztőség.